Etichete

marți, 11 noiembrie 2014

TO DO or NOT TO DO list

Suntem obisnuiti sa facem liste, multe liste, in principal cu ce avem de facut maine, cu ce cumparaturi avem nevoie, liste de invitati, etc. Dar cati dintre noi ne propunem sa facem o lista cu ce NU MAI VREM SA FACEM, lucuri pentru care pierdem timpul aiurea, lucruri care ne irosesc o parte buna din viata.




Imi plac aceste 7 lucruri pe care trebuie sa le aiba un om de succes pe lista.

1.  Making Excuses - degeaba inventam scuze pentru esecurile din viata noastra, trebuie sa ne asumam responsabilitatea pentru fiecare decizie luata. Esecul si Succesul se afla in mainile noastre!

2.  Drifting - castigatorii au un plan, un scop de atins, obiective clare si bine stabilite. Degeaba derivam prin viata in speranta de a gasi o varianta care sa ne multumeasca. Nu ne-am nascut sa fim ultimii, dar in fata nu ne invita nimeni! Dezvolta viziunea ta de succes si lista de prioritati!

3.  Sitting in Front of a Computer All Day (or worse still…a TV) - calculatorul ne ajuta extrem de mult, dar NU este prietenul nostru ( este un RAU NECESAR). Viata nu se vede prin lupa unui ecran! Iesi din zona de confort, imprieteneste-te, cunoaste, vorbeste liber!

4.  Putting Things Off - amanarea este inamicul nr. 1 al succesului. Succesul depinde de lista ta de activitati si de organizarea acestor activitati. Lucrurile care ne fac fericiti sunt primordiale!

5.  Just the Easy Stuff - ne e mai simplu sa ne orientam catre lucrurile usoare, care de fapt ne ocupa cel mai mult timp si nu ne aduc satisfactie. Trebuie sa ne orientam catre lucrurile importante (chiar daca ele presupun mai multa munca) , insa lucrurile importante ne duc catre atingerea obiectivelor principale. Ignora activitatile care nu te ajuta sa te dezvolti!

6.  Sitting in Ineffective Meetings - sedinte inutile / plictisitoare, intalniri de complezenta, timp petrecut aiurea. Fiecare intalnirea ar trebuie sa aiba un scop (profesional, familial, de placere, de relaxare, etc), sa te ajute sa te realizezi. Spune STOP intalnirilor neproductive fara un efect benefic asupra ta!

7.   Limiting your Ambition - oamenii de succes au foarte multa incredere in fortele lor, in sine! Ambitia ii propurseaza pe primul plan! Poate nu totul iese cum ti-ai dori, insa nu iti pierde increderea, o luam de la capat - cu forte noi si mai multa incredere in sine. Motiveaza-te in fiecare zi!

Daca vom elimina din jurul nostru activitatile care ne irosesc timp, lucrurile negative si nu ne vom mai impune propriile limite vom putea tinde catre un succes personal, bazat pe increderea in fortele proprii, timp pentru noi si pentru cei dragi noua si o gandire pozitiva!
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu