Etichete

sâmbătă, 10 ianuarie 2015

Cea mai importanta persoana - TU

Poate ca in ultima vreme am inceput sa fiu mai atenta la persoanele din jurul meu, in special femei, recunosc.
Pe unde merg ma uit, studiez, analizez si acum dau verdictul : multe femei din ziua de astazi uita sa fie femei.
Da, sunt iubite, sunt sotii, sunt mame, sunt corporatiste...si totusi nu mai sunt femei.


Nu conteaza ce suntem, in ce domeniu lucram, conteaza ca suntem femei, ca trebuie sa ne ingrijim, trebuie sa aratam bine...in primul rand pentru noi si apoi pentru cei din jur.
Poate o sa imi spuneti ca timpul si banii nu va permit sa va ingrijiti ca la carte, sa mergeti la saloane sau la intretinere corporala. Si aveti dreptate, dar eu vad din alta perspectiva tema ingrijirii unei femei.

Sa vorbim de minimul de ingrijire, care ar trebui sa nu ne lipseasca:

1. parul nespalat si nearanjat -  va spun sincer ca nu imi vine sa cred ca inca mai exista femei care se spala pe cap abia cand uleiul curge din par sau care nu sunt in stare sa isi aranjeze un pic parul (parca ne-am saturat de vesnicile coada de cal sau coada din varful capului). un simplu tapat sau o tunsoare diferita decat cea purtata in ultimii 10 ani schimba putin.
Si chiar nu e greu sa iti mai aplici si o masca pe par din cand in cand, mastile de par home made sunt la indemana oricarei femei.




2. pielea nehidratata -  se vede atat de urat o piele aproape de exfoliere, care cere din fiecare por un pic de hidratate. Poate nu iti permiti creme scumpe cu hidratare intensa, dar pana la urma poti opta pentru uleil de masline care este extrem de hranitor si hidratant. Si o exfoliere a pielii o data pe luna, macar, nu e un capat de tara (si da, zatul de cafea face minuni)

3. o fata nearanjata -  si aici nu vorbesc despre tone de make-up, ci despre simpla ingrijire: spalare, hidratare si o lotiune tonica. Daca ne mai permitem si un fond de ten, un creion si un ruj ar fi minunat.

4. unghiile neingrijite -  unghiile false sunt la moda, o moda costisitoare si nu foarte acceptata de mine. Dar nu e greu ca macar o data pe saptamana sa iti rezervi un timp in care sa iti ingrijesti unghiile, sa ti le dai cu lac sau oja...sa ai o mana aranjata.

5. imbracamintea - nu a zis nimeni ca trebuie sa fi in pas cu moda, sau chiar cu un pas inaintea ei, dar hainele necalcate parca nu ar avea ce cauta pe tine. Chiar nu trebuie sa fi expert in moda pentru a iti putea da seama ce culori te reprezinta si cum sa le asortezi, ar trebui sa fi constient ca nu e cazul sa porti tot curcubeul. Simplitatea si bunul gust sunt mereu la indemana ta!

6. dieta - nu e usor sa fi slaba, totate ne dorim asta. Desi eu sunt de parere ca femeile cu ceva forme sunt mai atragatoare. Dar totusi nu trebuie sa ajungi mananci mai mult decat e necesar. Cand proportiile depasesc limitele cotelor normale trebuie luate niste masuri. Dietele nu sunt cele mai placute planuri de viitor, dar santatea reprezinta punctul principal. Invata sa mananci sanatos si organizat dar sa si faci miscare (inclusiv urcatul scarilor cand ajungi acasa, o scurta plimbare prin parc sau cateva exercitii inainte de culcare).
Se vor vedea rezultatele!

Pentru vicii precum tigarile NU renuntam, dar pentru ingrijirea noastra DA!

Chiar daca te-ai casatorit, asta nu inseamna ca trebuie sa iti iei hainele de gospodina si sa devi sclava Izaura. Orice barbat are nevoie de o femeie ingrijita si sexy langa el, nu doar de gospodina perfecta.

Ai un copil, stiu scuza vesnica, NU AM TIMP. Clar, e doar o scuze, timp pentru tine iti poti face, 30 de minute in fiecare seara, cand copilul doarme, ti le poti dedica tie.

Invata sa te iubesti, sa te respecti si sa ai grija de tine! NU va veni nimeni sa faca lucrurile astea in locul tau!

Poate ca am fost mai dura, dar e un semnal de alarma! Vad din ce in ce mai multe femei in jur care uita de ele, uita sa se ingrijeasca, UITA SA SE RESPECTE!

Nu uita, cea mai importanta persoana din viata ta esti TU, abia apoi poti inspira ceva pentru cei din jurul tau, abia atunci le poti arata celor din jurul tau cat de importanti sunt pentru tine!

Cu drag,
C.

surse foto foto foto foto foto



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu