Etichete

miercuri, 17 decembrie 2014

ADN de LIDER

Mi-am propus sa va povestesc despre perceptia mea in legatura cu work-ul de zi cu zi!

Cu totii ne dorim o cariera de succes, si de ce nu si un salariu foarte bun.
Ne uitam urat la cei care castiga mai bine ca noi, dar cateodata nu stim cat munceste fiecare persoana pentru salariu avut.
Cati dintre noi facem tot posibilul sa fim cat mai profi si sa ne ducem la bun sfarsit toate deadline-urile???

Chiar daca gresesti, NU RENUNTA!!!



Mi-a placut foarte mult perceptia despre reteta succesului si calitatile unui lider de aici!!!
Cele 6 calitati prezentate sunt in deplina concordanta si cu principiile mele!
1. Te dezvolti in permanenta - este important sa nu ramanem la informatiile acumulate in scoala sau facultate. Totul in jurul nostru evolueaza, acelasi lucru trebuie sa il facem si noi. Trebuie sa evoluam! Cum? Ne documentam des, citim carti de specialitate, incercam sa ne largim cercul de interese. Este important sa avem cunostinte in mai multe domenii, si sa ne specializam in domeniul care ne atrage si care il simtim pe placul nostru.

2. Iti faci prieteni cu usurinta - prietenia in business e cheia spre o colaborare de succes. Nu este suficient sa iti respecti obligatiile contractuale daca nu sti sa pastrezi relatia pe termen lung. Daca sti sa comunici cu oamenii din jurul tau, angajati, colaboratori, clienti, etc cu siguranta ai acel fler de LIDER!

3. Nu lasa pe maine ce poti planifica azi - planificarea viitorul in afaceri este vitala. Este adevarat ca trebuie sa sti in permanenta unde te situezi, dar trebuie sa sti si unde vrei sa ajungi. Trebuie sa ai viziunea de viitor, de dezvoltare. Fara planuri suntem ca o barca in deriva! Un plan nerealizat nu este o catastrofa, dar trebui sa stim exact de ce planul nu s-a realizat. Orice plan trebuie sa fie cat mai realist si cat mai apropiat de principiile tale!

4. Esti o persoana matinala - nu e cel mai placut lucru sa te trezesti la 6 dimineata si sa iti pun in ordine gandurile si planurile. Dar trebuie luat in calcul productivitatea orelor matinale, obiceiul trezitului dis-de-dimineata este impartasit de majoritatea liderilor.

5. Vrei sa-i ajuti pe ceilalti - un business trebuie orientata catre clientul final, catre angajati, catre cei care iti sustin business-ul si apoi catre tine. Succesu in business nu este reprezentat DOAR de partea materiala, ci si de respectul si importanta cuvenita celor care te ajuta. 
Niciodata nu mi-a placut sa cred ca sunt un simplu angajat, ci ca sunt o persoana care isi ajuta Administratorul sa evoluese si sa isi creeze un business de succes!

6. Nu renunta - cine nu incearca nu castiga! Un sut in fund, e un pas inainte! E aproape imposibil sa iti creezi un business de succes din prima. Dar nu trebuie sa renunti dupa fiecare esec. Esecurile fac parte din evolutia noastra ca oameni, dar si din evolutia afacerii.

Evolueaza impreuna cu business-ul tau, si atunci te poti numi LIDER!

Cu drag,
C.

Join me on Facebook!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu